DDA_2020_01_alt
DDA_2020_01_alt
DDA_2020_03
City_Water_04
DDA_2020_05
previous arrow
next arrow

CITY WATER BOTTLES - REFILL, REUSE & REDUCE

Join the Pipe

De City Water Bottle is een duurzame, herbruikbare waterfles gevuld met lokaal kraanwater. Het is de nieuwste serie voor Join the Pipe. In deze serie komen twee ideeën bij elkaar: een duurzame, herbruikbare waterfles als vervanger van gebotteld bronwater én een waterfles die interessant is voor citymarketing, voor zowel inwoners als bezoekers van de grote steden. Elke City Water Bottle is voorzien van de skyline van de stad waarin die verkocht wordt. Inmiddels heeft een groot aantal Nederlandse steden hun eigen City Water Bottle. Er zijn inmiddels City Water Bottles van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Groningen, Nijmegen en Maastricht en er volgen binnenkort nog meer. De flessen zijn o.a. te koop bij de Albert Heijn vestigingen in die steden.

Naast de Nederlandse steden zijn er ook City Water Bottles van grote steden wereldwijd, zoals: Accra, Berlijn, Birmingham, Brugge, Brussel, Detroit, Dubai, Dublin, Düsseldorf, Gibraltar, Houston, Kopenhagen, London, Lyon, New York, Parijs, Porto, San Antonio, Santiago de Chile, Sao Paulo en Tokio. Ook deze flessen worden daar lokaal verkocht met gefilterd kraanwater. Think Local, Act Global!

De City Water Bottle is een ogenschijnlijk eenvoudige maar toch eigenwijze waterfles die uitstraalt dat die hergebruikt wil worden. Het draagoog boven op de fles zegt ‘Neem mij mee!’. De skyline op de fles laat zien waar jij je fles gekocht hebt en zegt daarmee ook iets over jou?

Deze serie is het resultaat van nauwe samenwerking tussen opdrachtgever, ontwerpers, producent, toeleveranciers en de retail & hospitality branche. Het ontwerptraject bestaat naast het 3D ontwerp van de fles zelf ook uit het ontwerp van een productieproces om op kosteneffectieve wijze elke City Water Bottle van een andere skyline te kunnen voorzien in de productiematrijs. De fles wordt geheel geproduceerd in Nederland. Als grondstof wordt nu nog biobased HDPE uit suikerriet gebruikt maar dit wordt op termijn mogelijk vervangen door Nederlandse suikerbieten. 

De City Water Bottle bestaat slechts uit twee onderdelen, toch is het een hoogwaardige fles met bijv. een geïntegreerde afdichting. De fles heeft een grote drinkopening, is daardoor ook goed schoon te houden en mag zo de afwasmachine in. Het gebruikte materiaal is bovendien BPA-vrij.

opdrachtgever: Geraldo Vallen – Join the Pipe in Amsterdam
product ontwerp & engineering: Mark Schulte – DWARS ontwerp
grafisch ontwerp: Laurens Boschman – Join the Pipe
productie: Peter Westveer – Flestic
webshop: Join-the-pipe.org
jaar: 2020