coin-collector-parade-jointhepipe-dwarsontwerp-01
coin-collector-parade-jointhepipe-dwarsontwerp-02
coin-collector-parade-jointhepipe-dwarsontwerp-03
coin-collector-parade-jointhepipe-dwarsontwerp-04
coin-collector-parade-jointhepipe-dwarsontwerp-05
coin-collector-parade-jointhepipe-dwarsontwerp-06
coin-collector-parade-jointhepipe-dwarsontwerp-07
coin-collector-parade-jointhepipe-dwarsontwerp-08
previous arrow
next arrow

COIN COLLECTOR

Theaterfestival Parade & Join the Pipe

De Parade zet zich samen met Join the Pipe in om iedereen in de wereld van schoon drinkwater te voorzien. Met de verkoop van herbruikbare Parade-waterflessen zijn er inmiddels veel mensen geholpen met schoon drinkwater en betere hygiëne en leefomstandigheden.

In 2013 zijn de donaties gebruikt voor het installeren van handpompen in ruraal Afrika waardoor duizenden mensen toegang kregen tot drinkwater. De waterkiosken die in 2014 zijn geïnstalleerd op scholen zorgen er nog steeds voor dat er schoon drinkwater is voor de kinderen en dat ze water halen voor thuis en het naar school gaan kunnen combineren.

De opbrengst van de donaties in 2015 gingen naar de meest afgelegen gebieden in Afrika en in 2016 naar schoolkinderen in de buitenwijken van de grote stad waar vaak geen water op school aanwezig is. In 2017 is er afval opgeruimd in de sloppenwijken van Nairobi en kregen de kinderen les over de gevolgen van plastic in het milieu.

De Coin Collector is inmiddels een vaste verschijning op de Parade. Hier kun je helpen én winnen. Doe een poging om kleingeld in de ‘pipe’ te gooien. Lukt je dat, dan win je een mooie Join the Pipe fles. Lukt het niet, dan help je toch mensen met toegang tot schoon kraanwater.

opdrachtgever: Theaterfestival Parade en Join the Pipe in Amsterdam
concept & ontwerp: DWARS ontwerp
jaar: 2013

Ontwerp voor collectebus voor Join the Pipe op theaterfestival Parade