etag-etrack-productontwerp-dwarsontwerp-01
etag-etrack-productontwerp-dwarsontwerp-02
etag-etrack-productontwerp-dwarsontwerp-03
etag-etrack-productontwerp-dwarsontwerp-04
etag-etrack-productontwerp-dwarsontwerp-05
etag-etrack-productontwerp-dwarsontwerp-06
etag-etrack-productontwerp-dwarsontwerp-07
previous arrow
next arrow

eTAG & eTRACK

EC Solution Group

Wie vaak reist met het vliegtuig kent de ongemakken, lange rijen bij het inchecken van de bagage én de onzekerheid of je bagage wel met de vlucht is meegekomen. eTag en eTrack bieden uitkomst. Met de eTag – de nieuwste generatie bagagelabel – kun je je bagage thuis al voorzien van de vluchtgegevens én inchecken voor je vlucht. Op het vliegveld hoef je deze dan alleen nog maar naar het bagage drop-off point te brengen. De eTrack – een bagage tracking device – geeft je controle over waar je bagage is, waar je ook gaat en staat. Beide devices werken samen met de systemen van luchtvaartmaatschappijen.

De eTag is de elektronische opvolger van het papieren label met barcode en is daar volledig compatibel mee. De eTag heeft aan beide zijden een e-ink scherm met daarop de barcode met vluchtgegevens. Daarnaast beschikt het over RFID om met bagagehandlingsystemen te communiceren en Bluetooth LE voor communicatie met de smartphone app.

Aan het ontwerp en de constructie van de eTag worden hoge eisen gesteld. De behuizing moet bijzonder impact- en krasbestendig zijn om de weg door een bagagehandlingsysteem te kunnen doorstaan. De elektronica is daarom spatwaterdicht en schokbestendig opgesloten in de ultrasoon gelaste behuizing. De eTag wordt aan de bagage bevestigd met een sterke, geïntegreerde, flexibele strap en kan alleen met een TSA gecertificeerde sleutel worden losgemaakt. De robuustheid van en de uitleeskwaliteit van de e-ink schermen in de behuizing zijn uitvoerig getest in verschillende bagagehandlingsystemen met prototypes van de eTag.

Het ontwerp van de eTag voorziet in verschillende branding mogelijkheden, zoals kleur en toepassing van logo’s. De eTag is bovendien voorzien van een uitwisselbare en customizable ring die bijvoorbeeld ingezet kan worden voor de verschillende frequent flyer programma’s.

De eTrack stop je voor je vlucht in je bagage – door het ontwerp met de geïntegreerde clip kan de eTrack eenvoudig vast gemaakt worden aan de bagagestraps in de koffer – waarna je de locatie van je bagage via de bijbehorende app op je smartphone kunt volgen. De eTrack kan daarnaast communiceren met de eTag en zelfs met de systemen van het vliegtuig.

opdrachtgever: EC Solution Group (FastTrack Company)
concept & ontwerp behuizing: Mark Schulte van DWARS ontwerp samen met Joanna Boothman Design
sourcing toeleveranciers modellen en prototypeserie: DWARS ontwerp
jaar: 2015