isuper-foodculture-groeneveld-dwarsontwerp-01
isuper-foodculture-groeneveld-dwarsontwerp-02
isuper-foodculture-groeneveld-dwarsontwerp-03
isuper-foodculture-groeneveld-dwarsontwerp-04
isuper-foodculture-groeneveld-dwarsontwerp-05
isuper-foodculture-groeneveld-dwarsontwerp-06
isuper-foodculture-groeneveld-dwarsontwerp-07
isuper-foodculture-groeneveld-dwarsontwerp-08
isuper-foodculture-groeneveld-dwarsontwerp-09
isuper-foodculture-groeneveld-dwarsontwerp-10
isuper-foodculture-groeneveld-dwarsontwerp-11
previous arrow
next arrow

iSUPER

Foodculture Group & Kasteel Groeneveld

We hebben steeds minder tijd en aandacht voor ons dagelijkse eten, minder tijd om boodschappen te doen, de maaltijd te bereiden of om te samen eten. We raken steeds verder verwijderd van de herkomst en de productie van wat we eten. We worden ongezonder, we eten te veel, te weinig gevarieerd en weten eigenlijk niet precies wat we dagelijks binnen krijgen. Er is veel informatie over voeding te vinden, toch nemen we niet de tijd of de moeite om ons erin te verdiepen. De Food Culture Group wil hier verandering in brengen door mensen – en jongeren in het bijzonder – meer bewust te maken van wat ze eten en het denken over voeding te stimuleren.

‘Weet jij wat je eet?’ Deze vraag stond centraal bij de ontwikkeling van het concept van de iSuper: een reizende, informatieve tentoonstelling over alles wat met voeding te maken heeft én een echte supermarkt waar je je dagelijkse boodschappen kunt doen. In de iSuper kom je alles te weten over de producten die jij in je winkelmandje gooit. Tussen de winkeldisplays met voedingsproducten vind je thema exhibits met relevante informatie over onderwerpen zoals: plantaardige en dierlijke producten, voedseltechnologie, wereldhandel, gezondheid, culturele eetgewoonten, verpakkingen, enz.

Op je weg door de iSuper geeft de iSuperMate – je persoonlijke digitale winkelassistent – antwoord op al je vragen over de producten die je in je mandje gooit. Wat zijn de ingrediënten? Waar komt het vandaan? Wat is de voedingswaarde? Past het in een verantwoord dieet? Wat betekenen die E-nummers? Wat betekenen die keurmerken op de verpakking, hoe zit het met het dierenwelzijn? Waar staan al die verpakkingssymbolen voor? Antwoorden op eindeloos veel vragen die je helpen om een bewuste keuze te maken op het moment dat je het nodig hebt. Je kunt al je keuzes en voorkeuren opslaan (op een usb-stick) voor je volgende bezoek aan de iSuper of om thuis nog meer te weten te komen op de website behorend bij de iSuper.

De iSuper is opgebouwd uit zes prefab-modules die op locatie gekoppeld kunnen worden tot een groot vrijstaand paviljoen. De iSuper is door deze opbouw eenvoudig te transporteren.

initiatief: Stichting Foodculture Group in Wageningen
opdrachtgever: Kasteel Groeneveld van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in Baarn
idee, concept & ontwerp: DWARS ontwerp – Miriam de Lange & Mark Schulte
jaar: 2006

dwarsontwerp-isuper-thema-01
dwarsontwerp-isuper-thema-02
dwarsontwerp-isuper-thema-03
dwarsontwerp-isuper-thema-04
dwarsontwerp-isuper-thema-05
dwarsontwerp-isuper-thema-06
dwarsontwerp-isuper-thema-07
previous arrow
next arrow