Tapstation-Happer-Tapper-08-Tag
Tapstation-Standaard-01
Tapstation-Standaard-02
Tapstation-Standaard-03
Tapstation-Standaard-04
Tapstation-Standaard-06
Tapstation-Happer-Tapper-07
Tapstation-Happer-Tapper-04
Tapstation-Happer-Tapper-05
Tapstation-Happer-Tapper-06
Tapstation-Happer-Tapper-01
Tapstation-Happer-Tapper-02
Tapstation-Happer-Tapper-03
previous arrow
next arrow

KRAANWATERTAPPUNT

Join the Pipe

Toegang tot schoon drinkwater is een probleem in grote delen van de wereld. Join the Pipe is het eerste sociale netwerk van kraanwaterdrinkers en wil daar verandering in brengen. Join the Pipe promoot het drinken van kraanwater met als doel een eerlijke verdeling van drinkwater. Met de verkoop van watertappunten en navulbare kraanwaterflessen worden drinkwaterprojecten in ontwikkelingslanden gefinancierd. In Nederland worden wij ons hiermee bewust van de kwaliteit van ons eigen kraanwater én dragen we bij aan de vermindering van de verkoop van gebotteld water en daarmee aan potentieel zwerfafval!

Het kraanwatertappunt is speciaal ontwikkeld voor de openbare ruimte. Door heel Nederland zijn ze inmiddels te vinden: op pleinen, in parken, op scholen en sportterreinen zijn ze aangesloten op het waterleidingnet en kan er gratis vers drinkwater worden getapt.

Het watertappunt is modulair ontworpen zodat het in verschillende configuraties geplaatst kan worden. Zo is er een uitvoering voor de (openbare) buitenruimte, voorzien van een standaard fundatie of een afgesloten, vorstvrije watermeterput. Het watertappunt kan ook voorzien worden van een ‘waterhapper’ of een lekbak. Daarnaast is er ook een vrijstaande uitvoering voor gebruik binnen – optioneel voorzien van een rotomoulded lekbak – of als uitvoering voor inbouw in een barmeubel.

De tweede generatie watertappunten is ontworpen met het oog op een lange, onderhoudsarme gebruiksduur en op het kosteneffectief inzetten van seriematige productietechnieken en materialen zoals ‘verloren was gieten’ van roestvrijstalen onderdelen, het gebruik van gietijzer voor de fundatie, het buigen van naadloze roestvrijstalen buizen en het rotatiegieten van de kunststof lekbak.

opdrachtgever: Join the Pipe in Amsterdam
ontwerp en engineering: DWARS ontwerp
sourcing toeleveranciers: DWARS ontwerp
jaar: 2010 (eerste generatie), 2016 (tweede generatie)
foto’s en film op locatie: Join the Pipe

watertappunt-gambia-afrika-jointhepipe-02
watertappunt-gambia-afrika-jointhepipe-01
watertappunt-kenia-afrika-jointhepipe
watertappunt-nairobi-afrika-jointhepipe
previous arrow
next arrow
meer informatie