SoundSteps_HSL
SoundSteps_HSL
SoundSteps_HSL
SoundSteps_HSL
previous arrow
next arrow

SOUND STEPS

Nyoyn

Samen spelen en al spelend leren, dat is het idee achter de Sound Steps. Een interactief geluidsconcept dat een originele toevoeging vormt aan het bestaande productenpakket voor scholen en kinderdagverblijven.

Sound Steps is door kinderen zelf eenvoudig te bedienen. Kies een spelkaart en plaats deze in de kaartlezer. Het spel kan direct gespeeld met worden met de Steps, de tien rubberen matjes waarop je kunt gaan staan, springen, drukken, of slaan en die je ook nog eens om kunt draaien voor meer mogelijkheden. Luister naar het geluid, welk dier hoor je? Draai het matje om, ga er op staan en hoor of je gelijk hebt! Op een speelse manier kunnen kinderen leren rekenen, piano spelen, de stoelendans doen, een taal leren, dieren herkennen, enzovoort!

Sound Steps bestaat uit een combinatie van slimme elektronica en een efficiënte behuizing. De robuuste, rotatiegegoten behuizing is voorzien van een cpu-unit, een RFID kaartlezer voor de programmakeuze – elke spelkaart is voorzien van een geïntegreerde RFID tag – en een geïntegreerde speaker voor de audio uitvoer. De matjes hebben een drukgevoelige sensor die draadloos communiceert met de centrale unit. De behuizing is aan de voor- en achterkant voorzien van een gebogen, gelamineerd houten paneel en heeft een geïntegreerd opbergvak voor de Steps en de spelkaarten.

soundsteps-nyoyn-dwarsontwerp-01
soundsteps-nyoyn-dwarsontwerp-02
soundsteps-nyoyn-dwarsontwerp-03
previous arrow
next arrow

opdrachtgever: Nyoyn in Eindhoven
concept & ontwerp: Mark Schulte – DWARS ontwerp, Bas Groenendaal en Rik Wesselink – Nyoyn
engineering behuizing: Mark Schulte – DWARS ontwerp
erkenning: Goed Industrieel Ontwerp – Special Award for Excellence: Originality 2010
jaar: 2009

GIO_special_award_Soundsteps