speelplein-concept-dwarsontwerp-07
speelplein-concept-dwarsontwerp-01
speelplein-concept-dwarsontwerp-02
speelplein-concept-dwarsontwerp-03
speelplein-concept-dwarsontwerp-04
speelplein-concept-dwarsontwerp-05
speelplein-concept-dwarsontwerp-06
speelplein-concept-dwarsontwerp-08
previous arrow
next arrow

SPEEL & ONTMOETINGSPLEIN

DWARS ontwerp

De openbare buitenruimte is van ons allemaal! Van jong en oud, voor kinderen om te spelen, voor jongeren om samen te komen en voor buurtbewoners om te genieten van de buitenlucht. Gebaseerd op dit idee bedachten wij dit modulaire concept voor de inrichting van een speel & ontmoetingsplein. Een plein waar het fijn is om te zijn, midden in een stedelijke omgeving, voor alle bewoners van de buurt. Een plaats van verbinding waar jong en oud elkaar ontmoeten en kinderen samenspelen en van elkaar kunnen leren.

Het ontwerp bestaat uit een modulair systeem van gekleurde betonelementen van twee bij twee meter. De elementen kunnen in een vierkant grid samengevoegd worden tot een opstelling die past bij de schaal en grootte van een locatie. Met vier betonelementen kun je al een speelobject, zitobject of groenbak bouwen. Met meer beschikbare ruimte kan een speelse omgeving gecreëerd worden met organische vormen en lijnen die uitnodigen tot zitten, rennen, springen, balanceren en te ontdekken… bedenk zelf maar wat je er wilt doen, de betonelementen kunnen wel tegen een stootje!

initiatief: DWARS ontwerp, naar aanleiding van een ontwerpwedstrijd van Jantje Beton in samenwerking met de BNSP en de Gemeente Den Haag
idee, ontwerp en visualisatie: DWARS ontwerp – Miriam de Lange en Mark Schulte
jaar: 2012