Grafisch ontwerp raamaffiche & communicatiecampagne in Amsterdam
amsterdam-thank-you-for-keeping-it-nice-dwarsontwerp-01
Grafisch ontwerp affiche THANK YOU FOR KEEPING IT NICE
previous arrow
next arrow

THANK YOU FOR KEEPING IT NICE

DWARS ontwerp

Als je in één van de drukste buurten van Amsterdam woont en werkt en je ervaart steeds meer overlast door het groeiende aantal bezoekers, wat doe je dan als ontwerpers? Je probeert er op een creatieve manier aandacht voor te vragen. Zo is het idee voor het strookvormige raamaffiche ontstaan: de drie Andreas kruizen van het Amsterdamse logo gebruiken als verbodskruizen voor overlast gevende straattaferelen, met de oproep om het leuk te houden. Niet alleen een ludieke actie maar tegelijkertijd ook een oproep aan de gemeente om het probleem aan te pakken!

Het raamaffiche is sinds het najaar van 2014 achter veel ramen in de buurt te zien. Bezoekers zijn zich hierdoor beter bewust dat het niet alleen maar een uitgaansgebied is, maar dat er ook mensen wonen en werken. Bewoners en bezoekers kunnen het affiche downloaden of reageren op het initiatief via de ondersteunende facebook pagina Amsterdam Schoon van DWARS ontwerp.

Hoe staat het er anno 2018 voor? De noodkreet van de buurt is opgevangen door de gemeente Amsterdam. Het zwerfvuil en de overlast worden inmiddels grondiger aangepakt door de gemeentelijke diensten.

Initiatief, ontwerp & productie: DWARS ontwerp
jaar: 2014