uovo-keukencomputer-barilla-dwarsontwerp-06
uovo-keukencomputer-barilla-dwarsontwerp-03
uovo-keukencomputer-barilla-dwarsontwerp-04
uovo-keukencomputer-barilla-dwarsontwerp-05
uovo-keukencomputer-barilla-dwarsontwerp-01
uovo-keukencomputer-barilla-dwarsontwerp-02
previous arrow
next arrow

UOVO KEUKENCOMPUTER

Barilla

Een online community van liefhebbers van koken, waar je de heerlijkste recepten kunt vinden, recepten en ervaringen kunt delen en je boodschappenlijstje aan kunt maken. Een community die toegankelijk is met de uOvo keukencomputer, op je aanrecht, daar waar je het nodig hebt!

In nauwe samenwerking met Lorenzo de Rita van The Soon Institute hebben wij voor Barilla – de grootste pastaproducent van Italië – concepten ontwikkeld voor de uOvo, dat is Italiaans voor ei. Wij zijn het project gestart met een onderzoek naar geschikte communicatietechnologieën, platformen en gebruikerseisen. Op basis daarvan hebben we een conceptontwerp gemaakt voor de functionaliteit en de navigatiestructuur van de applicatie. Zo is het mogelijk om recepten met foto’s aan te maken en deze – lokaal of online – op te slaan, je kunt aangeven of je jouw recept(en) wilt delen, je kunt (video)chatten met vrienden, muziek spelen terwijl je kookt en een boodschappenlijstje door sturen naar je mobiele telefoon.

Twee conceptontwerpen van de uOvo zijn verder uitgewerkt, elk op basis van dezelfde uitgangspunten en met dezelfde functionaliteit maar elk met een andere user interface met een andere look & feel. De hoofdvorm van de uOvo verwijst subtiel naar de basis van de meeste producten van Barilla: het ei!

De uOvo beschikt over een 7” touchscreen en een ingebouwde camera, microfoon en speakers. De uOvo communiceert met het internet via Wifi en kan via USB met een PC verbonden worden.

Op basis van het gekozen conceptontwerp hebben we ook een compacte versie van de uOvo ontworpen. Deze is geschikt als je wat minder ruimte op je aanrecht hebt. De kleine uOvo heeft een afneembare cover dat als standaard gebruikt kan worden, is makkelijk op te bergen of mee te nemen.

opdrachtgever: Barilla Italy
concept & ontwerp: DWARS ontwerp in samenwerking met Lorenzo de Rita van The Soon Institute
jaar: 2009

uOvo_concept2_01
uOvo_concept2_02
uOvo_concept2_03
uOvo_concept2_04
uOvo_concept2_05
uOvo_concept2_06
previous arrow
next arrow