animatie-windmolens-dwarsontwerp
windmolens-landschap-leeft-groeneveld-dwarsontwerp-01
windmolens-landschap-leeft-groeneveld-dwarsontwerp-02
windmolens-landschap-leeft-groeneveld-dwarsontwerp-03
windmolens-landschap-leeft-groeneveld-dwarsontwerp-04
previous arrow
next arrow

LANDSCHAP LEEFT - WINDMOLENS IN NL

Kasteel Groeneveld

De tentoonstelling Landschap Leeft gaat over de beleving van het Nederlandse landschap. Een actuele ontwikkeling die de gemoederen bezighoudt, is het verschijnen van hoge windmolens aan de horizon. Het leidt tot ergernis of juist enthousiasme. Iedereen vindt er wel iets van. Omdat de komende jaren er veel meer en ook nog eens grotere windturbines bij moeten komen, ontstond het idee om bij de bezoekers van de tentoonstelling te toetsen waar volgens hen de windmolens geplaatst zouden moeten worden: op zee, in het landelijk gebied, op industrieterreinen, in de stad, in de wijk of gewoon in je achtertuin?

De interactieve presentatie – DWARS ontwerp ontwikkelde hiervoor zowel de hardware als software – bestaat uit een grafisch paneel waarop alle plaatsingsmodellen worden uitgelegd en een resultatenscherm. Welk plaatsingsmodel heeft jouw voorkeur? Maak een keuze met de bijbehorende verlichte knoppen en bevestig die met de bevestigingsknop. Je keuze wordt vervolgens toegevoegd aan een statistische weergave van de keuzeresultaten van alle eerdere bezoekers. Wat heeft onze voorkeur? Ver weg op zee!

opdrachtgever: Kasteel Groeneveld – voorheen buitenplaats voor stad en land van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in Baarn
story line, ontwerp, animaties & realisatie: DWARS ontwerp
jaar: 2009