pipe-bottles-jointhepipe-dwarsontwerp-01
pipe-bottles-jointhepipe-dwarsontwerp-02
pipe-bottles-jointhepipe-dwarsontwerp-03
pipe-bottles-jointhepipe-dwarsontwerp-04
pipe-bottles-jointhepipe-dwarsontwerp-05
pipe-bottles-jointhepipe-dwarsontwerp-06
pipe-bottles-jointhepipe-dwarsontwerp-07
pipe-bottles-jointhepipe-dwarsontwerp-08
pipe-bottles-jointhepipe-dwarsontwerp-09
pipe-bottles-jointhepipe-dwarsontwerp-10
previous arrow
next arrow

PIPE BOTTLES

Join the Pipe

Toegang tot schoon drinkwater is een probleem in grote delen van de wereld. Join the Pipe is het eerste sociale netwerk van kraanwaterdrinkers en wil daar verandering in brengen. Join the Pipe promoot het drinken van kraanwater met als doel een eerlijke verdeling van drinkwater. Met de verkoop van watertappunten en navulbare kraanwaterflessen worden drinkwaterprojecten in ontwikkelingslanden gefinancierd. In Nederland worden wij ons hiermee bewust van de kwaliteit van ons eigen kraanwater én dragen we bij aan de vermindering van de verkoop van gebotteld water en daarmee aan potentieel zwerfafval!

DWARS ontwerp ontwierp voor Join the Pipe de iconische serie Pipe Bottles, een set van zes kraanwaterflessen die met hun vorm verwijzen naar de koppelstukken van waterleidingen. Je kunt ze onderling koppelen en zo een stuk waterleiding nabootsen! De flessen, gemaakt van duurzaam, BPA-vrij kunststof, hebben een comfortabele drinkopening. Deze kan worden losgedraaid zodat de flessen makkelijk afwasbaar zijn, ook in de afwasmachine. Karakteristiek is de elastische draaglus.

De flessen hebben een unieke constructie bestaande uit spuitgegoten onderdelen. Een aantal elementen worden gebruikt voor de hele serie. Alleen het middelste element is uniek per vorm van de fles. Door middel van ultrasoon lassen worden de delen verbonden tot een waterdicht geheel.

opdrachtgever: Join the Pipe in Amsterdam
ontwerp en engineering: DWARS ontwerp
sourcing toeleveranciers: DWARS ontwerp
erkenning: Dutch Design Award – Design & Sustainability Prize 2010
jaar: 2009
foto’s op locatie: Join the Pipe

Ontwerp en duurzaamheidsprijs voor PIPE BOTTLES
africa-ghana-pipe-bottles-jointhepipe-01
africa-ghana-pipe-bottles-jointhepipe-02
previous arrow
next arrow

meer informatie