belevingswaaier-landschap-leeft-groeneveld-dwarsontwerp-01

LANDSCHAP LEEFT - BELEVINGSWAAIER

Kasteel Groeneveld

De belevingswaaier laat je op verschillende manieren een landschap ervaren. Door voelen, dromen, kijken, ruiken en filosoferen onderzoek je jouw relatie met een landschap. Kies je favoriete landschapslogo uit de stickers met landschapselementen, kun je hem terugvinden in de tentoonstelling of in het landschap om je heen? Kijk naar het landschap door de filters met beeldtaal, herken je de lijnen van wildernis, een droomlandschap (arcadië) of een bedacht (rationeel) landschap?

Kijk met een gekleurde bril naar het landschap met de gekleurde folies. Wat verandert er? Kijk naar een landschap, welke geur past hier het beste bij? Kijk naar een kunstvoorwerp, voel met je hand aan de kaarten van verschillende materialen. Welk gevoel heb je bij wat je ziet?

De waaier is gemaakt als hulpmiddel bij de tentoonstelling en is ook bruikbaar in alle echte landschappen. Geschikt voor jong en oud vanaf 10 jaar.

opdrachtgever: Kasteel Groeneveld – voorheen buitenplaats voor stad en land van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in Baarn
educatie: Boris van Oirschot en Ingeborg Snelleman in samenwerking met Marja van Rossum, Centrum Kinderfilosofie Nederland
drukwerk: Tripiti in Rotterdam
jaar: 2008