routeontwerp-A27-lansdcahl-leeft-groeneveld-dwarsontwerp-01
routeontwerp-A27-lansdcahl-leeft-groeneveld-dwarsontwerp-02
routeontwerp-A27-lansdcahl-leeft-groeneveld-dwarsontwerp-03
previous arrow
next arrow

LANDSCHAP LEEFT - ROUTEONTWERP A27

Kasteel Groeneveld

Het project Routeontwerp A27 kijkt verder dan de randen van de weg. De snelweg doorsnijdt mooie natuurlijke gebieden, maakt aantrekkelijke plattelandsgebieden bereikbaar en vormt de levensader voor nieuwe bedachte landschappen. De snelweg verandert niet alleen het bestaande landschap maar biedt ook kansen, trekt ontwikkelingen aan. Snelweglandschappen kunnen een visitekaartje zijn van het Nederlandse landschap voor de weggebruikers.

Een tijdelijke presentatie in de vorm van een beeldverhaal over het traject van de A27 inclusief kruisingen met rivieren en locatieaanduidingen van de verschillende projecten. Een aantal projecten en vergezichten zijn uitgelicht zoals: het weidse polderlandschap bij Almere, een ecoduct voor dassen, een bedrijfsstrip annex geluidswal, buitenruimte bij Fort Altena, brug over rivier de Lek bij Utrecht, panorama Schalkwijk, een groene geluidswal.

opdrachtgever: Kasteel Groeneveld – voorheen buitenplaats voor stad en land van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in Baarn
story line, ontwerp & realisatie: DWARS ontwerp
jaar: 2008